Efter brexit

Vi har nog överlevt den värsta börsdagen i mannaminne idag. För mig finns det en regel utöver alla andra regler, citerat Warren Buffett:

Förlora inga pengar!

Nu håller jag på till mestadels med aktier och det kommer alltid dagar då man förlorar värde på börsen i form av kursnedgångar. För mig har det varit viktigt att stresstesta portföljen i en börskrasch, för att jag skulle kunna sluta titta på portföljen och den ska fortfarande vara kvar när jag går in igen och kollar.

Idag hade vi en börsnedgång som kan ha varit den värsta någonsin på en enskild dag.

Omxs30 gick ner 8,42 % medans min portföljsaktier gick ner bara -4,35 % vilket jag måste absolut säga är godkänt ! Dock förlorar jag fortfarande värde men i relation till index så förlorar jag inte lika mycket, alltså gör jag rätt i att förvalta mina egna pengar istället för köpa enbart en indexfond.

Tilläggas ska att jag även har ett guldcerifikat på 2,67% av portföljens värde vilket påverka portföljen positivt med är försumbart i sammanhanget.

Portföljen klara första dagen och mina ordrar som jag lagt har inte gått igenom, vilket göra att jag hoppas lite på att nergången fortsätter i veckan.

Hoppas ni hittar lite fyndköp ute i marknaden!

Och för att citera en annan legend i börssammanhang:

Avkastning på er!

Investacus Saverajus

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s