Att hålla sig uppdaterad

Något som aktieintresset skapar är viljan att veta mer och mer om nya saker som händer i världen och är på väg att hända i världen, så som makro, olika val, nya uppfinningar,ideer , koncept m.m.

I veckan satt jag på en föreläsning om logistik med en gästföreläsare som tog upp massa saker som kommer innovera bolag i framtiden så som ögonavläsare, wearables (google glasses och smartwatches), Hyperloop, RFID teknik, IoT, röststyrning m.m. Och tänk att det här handlar om något så tråkigt som logistik, konsten att flyta saker från A till B(nu står de inte så som definition i någon ordbok, men de är så jag skulle förklara det i alla fall).

Han fråga på varenda en av dessa uppfinningar om någon i klassen kände till dessa begrepp, varpå jag var nog den enda som räckte upp handen på alla(resten kanske inte våga men ändå), jag stack ut ur gruppen som den som kunde allt(kände till allt skulle jag vilja säga, men gästföreläsaren uttryckte sig så). Nu kanske du inte tycker de är så konstigt att alla inte känner till dessa saker. Men jag kan tycka de då detta är en masterkurs som är en del av ett masterprogram som ska verkligen göra oss studenter redo för framtiden och jag antar att alla som läser en master vill lära sig mer och kunna mer.

Vet inte om de faller sig naturligt för mig då vilja veta mer alltid har funnits där eller om det är för att aktieintresset finns där i bakhuvudet, så jag letar alltid efter nya roliga idéer. Lite nyfiken är jag om jag tog tjäna pengar aspekten i aktieintresset, om jag skulle vara lika intresserad av olika nya uppfinningar, tankar och idéer.

Vad jag vet är i alla fall att aktievärlden har mer än nog innehåll för att stilla min nyfikenhet långt in i framtiden, vilket är nog halva nöjet för just mig. Lite roligare är det också att man kan få vara med på resan som ägare i dessa bolag, förhoppningsvis blir det också en ekonomisk vinst bredvid ”vinsten” av att lära mig som jag tycker är roligt och intressant.

Vad ser du för vinster med aktieintresset mer än de ekonomiska? Kommentera mer än gärna !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s