Uppdatering – Inför 2017.

Hej !

Tänkte att jag skulle ha en uppdatering inför 2017 som är bara 21 dagar bort 🙂

Som jag skrev i inlägget Nya förutsättningar -Nya tag så har jag levt på pengar som jag hade sparat ihop i ett separat sparande för att jag kan inte få CSN medel denna termin. Men snart är det över och jag kan få en inkomst igen, rent ekonomiskt har de gått okej, då jag räkna med att 10 000 kr skulle gå åt varje månad men de har de inte. Dock har det var jobbigt psykisk att se hur jag lever på ihopsparade pengar som kunde ha investerats och få ännu bättre avkastning på pengarna. Har behövt köpa in lite lyxsaker så som en frack för att jag ska på vissa evenemang med min studentförening där frack krävs, tur har jag räknat med och väldigt stödjande föräldrar som hjälper till när jag behöver det.

Nu till aktierna istället ! Det roliga. Har inte kunnat gjort så mycket då jag inte har lagt in mer pengar i portföljen. Men jag håller på att balansera om portföljerna inför 2017, så att de följer de fördelningarna jag har kommit fram till när jag har tänkt på kammaren. Jag balanserar om mest för att de ska sänka risken i mina portföljer.

Deadpool och Saverajus kommer att vara lika fördelade där Deadpool innehåller 6 aktier och Saverajus kommer innehålla 12 aktier, utspridda i Norden.

Investacus kommer fördela sig lite olika mellan 3 olika kategorier: Kärninnehav, high yield(högavkastare) och Yield on capital(utdelningstillväxt).

Investacus NordAme kommer att fördela sig så lika mellan varandra som de går, fast jag kommer dela in de bolagen mellan Kärninnehav, high yield(högavkastare) och Yield on capital(utdelningstillväxt) också.

Saverajus NordAme kommer också vara likafördelad, men jag kommer inte sälja av Alphabet eftersom jag tror på Google mer än något annat bolag.

Jag ska uppdatera och börja balansera mina portföljer fram till nyår. Förhoppningsvis får jag lite tid över vid jul så jag kan också uppdatera mina portföljers sidor.

Måste även tacka LångsiktigInvest på twitter för hans inlägg om lika fördelade portföljer, för att jag var lite osäker om jag verkligen skulle omfördela mina portföljer innan nyår. Men hans eminenta inlägg fick mig på bättre tankar! Tack !

Investacus Saverajus.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s