Inför nästa veckas rapporter

Nästa vecka kommer en hel del rapporter och jag tänkte ta lite tid för att kommentera inför dessa. Jag har inte gjort research på vad analytikerna har för förväntningar utan det är endast mina förväntningar på resultat och främst utdelning. Alla bolagsnamn är länkade till deras Avanza sida, jag får inga pengar för att du trycker på dem de är endast för att ni läsare ska hitta så enkelt som möjligt.

7 tis Axfood Årsrapport
8 ons Xvivo Perfusion Årsrapport
8 ons ICA Gruppen Årsrapport
8 ons Nolato Årsrapport
8 ons Millicom Årsrapport
8 ons SHB Årsrapport
9 tor Vitrolife Årsrapport
9 tor Yara International Årsrapport
9 tor Betsson Årsrapport
9 tor Biotage Årsrapport
9 tor Skandiabanken ASA Årsrapport

Först ut är Axfood och där här förväntar jag mig en stabil rapport med några enstaka procent ökat resultat, en bibehållen marginal och en utdelning som ligger runt 5,50 kr per aktie (5 kr var förra årets ordinarie utdelning) vilket skulle ge en utdelningstillväxt på 10 %. Nu kanske de är lite högt önskat, annars skulle jag var nöjd med en ökning med 0,25 kr också. Vilket ger en ökning utdelning på 5 % och direktavkastning på 3,6 %.

Xvivo Perusion vill jag kommer in med dubbel-siffrig tillväxt i både omsättning och vinst, jag förväntar mig ingen utdelning utan jag vill se att fler maskiner har sålts eller ligger i orderingången så näst kommande års försäljning har en god grund att fortsätta att växa på.

ICA Gruppen hoppas jag kommer in lika som Axfood, någon procent i ökad vinst och försäljning. Utdelningen likaså hoppas jag kan höjas med 5-10 %. Vet inte hur det ser ut i kassan just nu, men jag tror förutsättningar finns.

Nolato kommer med största sannolikhet komma in sämre än föregående år, då vi såg en sviktande försäljning inom smartphone segmentet. Därför är jag glad om utdelningen stannar kvar vid 10 kr och all ökning av den ser jag nästan som en bonus. De har haft ett snitt på drygt 15 % utdelningshöjning under de senaste 10 åren, höjningen kan mycket väl utebli eller bli på bara några procent.

Millicom har en tuff resa framför sig. Förra året gjorde de en förlust första gången sen 2007 och ser även ut att göra det i år, det som räddar dem är det fina kassaflödet. Utdelningen kan mycket väl vara kvar eller sänkas lite, men jag har sätt förväntningar i marknaden som tror att den kommer att höjas till runt 22 kr. (Disclaimer: den höjningen kan också bero på att dollarn har gått upp och då är en höjning i svenska kronor men inte i bolagets egna valuta)

Svenska Handelsbanken denna fina bank, om deras peers kommer in som någon fingervisning så kommer vi inte bli besvikna den här gången heller. Utdelningen ser också ut att bli rolig, dock tror jag inte på någon bonusutdelning som vi har blivit så bortskämda med förut. Men en höjning på 5-10 % kanske man får se, egentligen tycker jag att det är enormt svårt att analysera bankerna och vad de spottar ut så ingen ide att spekulera i detta fall heller.

Vitrolife här är det verkligen chans till revansch efter Q3 rapporten. Den kom in under förra årets Q3 rapport på grund av engångsförsäljning av ett en verksamhet, så om man exkludera dom så kom dom in över förra Q3 rapport. Med lite tur kommer de över 20 % i vinsttillväxt och över 30 % i omsättningstillväxt, vilket förhoppningsvis ska resultera i en fin höjning av utdelningen på runt 10 %.  Om de händer så ska vi se att Vitro kommer upp till gamla nivåer igen.

Yara International deras förra kvartalsrapport var en succé, får hoppas på att samma trend håller i sig denna gång också. Gör den det så kan utdelningen på 15 kr vara bibehållen eller till och med ökas, kollar man på börsdata så och jämför Q3 rapporten med förra årets resultat så ser det väldigt bra ut för en ökning.

Betsson detta sorgebarn, tror att Betsson har för alla varit ett sorgebarn efter deras Q2 rapport under 2016. Q3 rapporten var väldigt bra och förhoppningsvis visa den att Q2 rapporten var en engångsföreteelse. Om inte marginalen kommer upp så blir nog utdelningen den samma som förra året.

Biotage här har vi stabiliteten själv. I Q3 var vinsten redan 30 % över hela förra året, men det kommer nog en rejäl höjning av utdelningen till kanske 1,50 (1,25) vilket skulle vara en utdelningsökning med 20 %! Jag tror Biotage kommer vara veckans, mest stabila rapport och den som ökar utdelningen mest.

Skandiabanken ASA ska presentera sin första årsrapport som börsbolag. En tillväxt i omsättning på 10 % är minst förväntat, även kommer de nog för första gången presentera ett utdelnings förslag vilket enligt bolaget själva ska vara runt 30 % av vinsten vilket borde bli runt 1,15 NOK. Det skulle ge en direktavkastning på 1,5 % vilket mot andra banker är inget att hänga i julgranen, men för de får man en tillväxt ingen storbank kan leverera.

Hur ser er vecka ut och vad har ni för förväntningar på era bolag?

Investacus Saverajus


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s