Rapportsäsongen är över och utdelningssäsongen är på väg!

Rapportsäsongen är över och med det kommer utdelningssäsongen efter. Rapporterna har till mesta dels varit bra, men lite orosmoln har uppstått på investeringshimmelen tyvärr.

De bolag jag tänker plocka ur portföljen för att de inte uppfyller de nya kriterierna jag har satt på mina bolag i mina portföljer (Investacus-portföljen och Saverajus-portföljen).

Så de bolag jag funderar på att byta ut är Yara International för att utdelningen minskade men alldeles för mycket, hade den minskat till typ 13 då hade det varit acceptabelt men nu ligger  direktavkastningen på 3,15 % vilket är långt under målet 5 % för mina high yielders.

Handelsbanken är också en aktie jag funderar på att byta ut för att direktavkastningen är för låg nu, men jag kan tänka mig att låta den ligga kvar så länge eller införa den i mina kärninnehav.

Sen har jag Millicom, vilket jag tänkte ta ur för att de inte har någon vinst nu och har inte haft de i två år. Så den kommer nog att åka ur först av alla, även då de faktiskt höjde utdelningen.

Utdelningsmässigt har det sett väldigt fint ut för min utdelningstillväxt, på hel året ser utdelningen ut att öka med 38,82 % och då har jag en hel del likvider att stoppa in i marknaden. Men jag gillar inte hur det ser ut nu i marknaden vi är på ATH, men som Peter Benson sa i Sparpodden sa så ligger börsen 70 % av tiden i närheten av ATH. Så jag letar case och låter hedge portföljen vara så länge, men jag går inte in i något utan att jag har gjort en analys på det bolaget noggrant.

Lite mer portfölj specifikt så har utdelningen i Investacus-portföljen ökat med 10,75 % och då har kärninnehaven ökat med 9,84 %, High yield har ökat med 2,22 % och utdelningstillväxt bolagen har ökat med 20,48 %. Så jag är väldigt nöjd med min portfölj.

Även i Saverajus-portföljen har utdelningarna ökat, det ser till med ut så att varje bolag i portföljen delar nu ut. Vilket visar på fin tillväxt under lönsamhet. Bidragande orsak är även att Xvivo har åkt ner till Deadpool-portföljen för den aktie har ett för högt P/E tal jämfört med mina regler för Saverajus-portföljen. De roligaste är att Bonava och Skandiabanken inför utdelning för första gången. Utdelnings tillväxten hamna på 20,34 % jämnfört med föregående år utdelningar, exkluderar Skandiabanken och Bonava för att de har inget att jämföra med.

Min amerikanska utdelningsportfölj håller på att uppdateras, men det är bara en handfull aktier som har rapporterat utdelningen för nästa år. Hittills är utdelningen upp med 3 % i alla fall. Nike och Becton Dickinson och Co har båda ökat utdelningen med mer än 10 %

Har rapportperioden gått bra för dina bolag? Hur har utdelningen gått för er hittills? har de ökat? Kommentera!

Investacus Saverajus

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s