Två nya aktier i portföljerna

Har länge tittat på Pandora och Hemfosa Fastigheter för att jag tycker de verkar vara väldigt kvalitativa bolag med även bra nyckeltal. Nu har jag hunnit gjort en analys av siffrorna och tycker det ser verkligen bra ut, därför har jag valt att ta en bevakningsposition i båda i väntan på att hinna analysera dem och sen skriva ner det till ett inlägg.

Men lite snabbt om bolagen

Hemfosa Fastigheter fokuserar på samhällsfastigheter, ett exempel är Borlänges brandstation. Hemfosa förvaltar dessa fastigheter och intäkterna består av hyror från hyresgäster i dessa samhällsfastigheter. Hyresgästerna till samhällsfastigheter är oftast kommuner och landsting, vilket skapar en säkerhet i intäkterna även att många fastigheter är specialfastigheter så som brandstationer, skolor m.m.

Hemfosa

Som ni kan se på min nyckeltals jämförelse med peers. Vet att fastigheter blir lite svårt att köra samma nyckeltal som vanliga bolag. Här köper jag Hemfosa för dess direktavkastning, låga utdelningsandel och avkastning på eget kapital som alla är bättre än Hemfosas peers. Med den höga utdelningen så tar Hemfosa plats i min Investacus-portföljen.

Pandora säljer prisvärda smycken och har varit haft en tillväxtresa på senaste åren. Smyckena säljs över i stort sett hela världen genom egna butiker och genom återförsäljare.

Pandora

Nyckeltalen säger sitt, allt är ser väldigt bra ut. Det enda jag har reserverar mig emot är den något höga utdelningsandelen men det hänger ihop med att de har ökat utdelningen från 13 till 36 (176 % ökning). De två nyckeltal som ser väldigt bra ut är PEG talet som ligger på 0,39 och P/E-talet på 15,16, den här värderingen i kombination till tillväxten och avkastningen på ROE, ROCE och ROA gör att jag tycker det är ett solklart case för min Saverajus-portfölj.

Ska återkomma med längre analyser för båda bolagen, måste bara få tid för att skriva ihop och läsa på djupare om bolagen.

Vad tycker du om dessa bolag? kommentera !

Investcus Saverajus

Disclaimer: jag kommer att köpa dessa bolag inom en snar framtid. All information på denna hemsida ska anses inspiration och endast en amatörs åsikter. Gör alltid din egna analys, innan du tar ett investeringsbeslut. Jag tar ingen ansvar för investeringar som har gjorts pga information som har publicerats på denna blogg/hemsida.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s