Megatrender att investera i!

När man investerar så underlättare det att bolaget man investerar i verkar på en marknad som växer, för då kan företag rida på denna våg och växa med marknaden. Ännu bättre är om bolaget växer snabbare än marknaden, men det kräver lite mer analysarbete för att ta reda på vilka bolag som gör det och kan uthålligt göra det. Därför kan man komma långt med att analysera en branschmarknad eller en megatrend som händer i vårt samhälle och sen investera i bolag som verkar i denna marknad som cluster eller i enskilda bolag.

Några megatrender som händer i vårt samhälle och du har säkert hört talas om de flesta, längre ner kommer förslag på bolag som jag tror kan profitera på dessa trender. Både de som letar efter guldet och de som tillhandahåller spadarna.

Ökad befolkning

Ökad befolknings ålder

Digitaliseringen

Globala kommunikationer

E-sport

Dator och konsol-spel

Ökad e-handel

Mat som är nyttigare och ekologisk

Frilufts och träning

Miljö

Det finns en hel del andra megatrender och bolag inom de trender jag har listat nedanför att investera i men jag kommer inte på några för stunden, kommentera gärna om du vill att jag ska ta med en megatrend eller bolaget så kan jag lägga till den om jag tycker de passar.

Ökad befolkning

Det är många bolag som tjänar på att världen får fler människor på denna jord. Så som bolag inom sjukvård, medicin, mat, bostäder, kläder.

Sjukvård: Capio

Medicin: Novo Nordisk, AstraZeneca, Orion , SOBI, Becton and Dickinsson Co, Abbvie, Abbott Labratories, Bayer, Johnson & Johnson, Pfizer, 

Mat: ICA Gruppen, Axfood, Orkla, Kesko, Cloetta, Wal-Mart, Procter and Gamble, Heinz Kraft Co, Unilever, Nestlé, SCA, 

Bostäder: Wallenstam, Victoria Park, Carnegie, Prime Living, Bonava,

Kläder: H&M, Inditex, Retail and Brands, MQ, L Brands.

Ökad befolknings ålder

Det finns en del effekter med att vi människor blir äldre nu än förut, dessa effekter kan företag erbjuda tjänster och varor som som tar nytta av dessa effekter. Sjukvårdstjänster, pension och äldreomsorg är branscher där dessa effekter uppstår inom.

Sjukvårdstjänster: Vitrolife, Capio

Pension: Avanza, Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Storebrand, DNB, Catella

Äldreomsorg: Attendo, Humana, Ambea

Digitaliseringen

Allt går över från att vara analogt till digitalt format, detta teknik skifte gör att en hel del branscher öppnar upp för företag att ta vara på denna transformation.

IT-konsulter: HiQ, Knowit, Acando, Solteq, Setra(platsar även in på IT-säkerhet),

IoT: Data respons, Plejd, Novotek,

Gambling: Betsson, Kindred Group, Cherry, MrGreen, Net Entertainment, Evolution Gaming, Catena Media,

IT-säkerhet(cyber-security): Proact IT, Advenica, Clavister, Cognosec, Cisco, FireEye, Cyberark, Symantec,

Globala kommunikationer

Idag är världen mindre på grund av att vi kan kommunicera med varandra utan egentligen stora problem, vissa bolag utnyttjar att man kan komma i  kontakt med varandra andra förser marknaden med tjänster som gör att man kan kommunicera.

Bolag: Alphabet, PayPal, Square, Facebook, Twitter, Snapchat, Netflix,

E-sport och Gameing

Idag håller TV-spel och data-spel på att få en helt annan status än vad det hade för 10 år sen endast, nu börjar mer och mer pengar bli inblandat och flera företag försöker utnyttja denna trend.

E-sport sändning: MTG, Amazon, Alphabet

TV-spel och data-spel: Activision Blizzard, Electronic Arts, Take-Two Entertainment, Starbreeze

Ökad e-handel

De kan inte ha undgått någon att E-handel ökar varje år, detta är något som påverkar alla som säljer produkter. En del företag har som syfte att sälja via dessa kanaler andra bolag säljer spadarna till dessa företag. Vem som vinner mest på detta de vet ingen.

Elanders, Avensia, Amazon, FedEx, United Parcel Services, Ebay, Vostok New Venture,

Mat som är nyttigare och ekologisk

En trend som är lite nyare, men jag tror många har varit i kontakt med är hälso-trenden. Alla har säkert haft en vän som har blivit pescatarian, vegetarian eller vegan, men denna trend sträcker sig också till att man vill äta nyttigare, hälsosammare och ekologisk.

Raisio, Midsona, Probi, Wholefoods,

Frilufts- och tränings-trenden

Från att världen nästan har flytt till städerna för att få uppleva saker, så har världen haft en ändring i att uppleva saker. Mer och mer personer vill uppleva natur och träna för att slå två flugor i en smäll att uppleva saker och hålla sig hälsosam. Även så är de en del som vill spara på miljön via att uppleva sitt egna lands upplevelser.

Träning: Nike, Adidas, Fitbit, Under Armour, New Wave,Sportamore, XXL, 

Friluft: Thule, Kabe, Fenix Outdoor, Amer Sports, Dometic

Miljö

Många vet att vi håller på att vi påverkar miljön negativt på flera sätt (dock finns de en del som säger att detta inte är sant, icke forskare ska tilläggas) och att mycket måste göras för att vi ska vända trenden, de finns i många ändar att försöka rädda vår värld därför finns det ungefär lika många bolag som är verksamma i miljö-trenden.

Energi: Dong, Vestas, Etrion, Minesto, Absolicon, Eolus Wind,

Transport: Tesla, BMW, Hybricon, Clean Tech Invest, Clean motion,

Hade velat gå in längre på varför varje bolag kan använda den här trenden till sin fördel, men det är alldeles för många bolag för att gå igenom alla i detta inlägg. Tanken är att jag ska gå igenom varje trend för sig och utveckla mer angående hur dessa bolag använder denna trend och hur de fortfarande kan göra det i framtiden. Hoppas du har fått ny inspiration till olika bolag.

Investcus Saverajus


6 reaktioner på ”Megatrender att investera i!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s