Utvärdering fortsätter 1/2

Nu fortsätter utvärderingen av de bolag jag tycker har presterat dåligt, utvärderingen börja med HM och fortsätter nu med Betsson, Railcare, AT&T, Sysco, SalMar, Pandora, Millicom och Tobii.

Betsson är med i min utdelningsportfölj och har ökat utdelningen sen jag köpte in aktien, men den har tappat i aktiekurs baserat på tre orsaker: en kvartalrapport som var undetförväntan, osäkerhet i länder som Betsson bedriver verksamhet främst Turkiet och för att Betsson har mycket verksamhet i marknader som är oreglerade vilket skapar stora osäkerheter. Som sagt är detta osäkerheter för Betsson och inget är som sagt säkert över vad som händer i de länder som Betsson har verksamhet i. Jag vill utvärdera bolag efter deras prestation i dessa utvärderingar och kommer göra så med Betsson. Så jag hamnar i slutsatsen att jag inte kommer att sälja min position i Betsson, då vinst och omsättning ökar även så verkar kassaflödet vara tillräckligt för att underhålla utdelningen.

Betsson Res.png

Betsson kassaflöde.png

 

Railcare köptes in i augusti 2015, på grunder att järnvägsunderhåll kommer alltid att behövas och tillväxt kommer att komma i med järnvägen byggs ut. Tyvärr verkar inte tillväxten har kommit med, men intjäningen har varit stabil. Railcare ligger just nu i tillväxtportfölj Saverajus, i brist på tillväxt så åker Railcare ut. En liten vinst på 3,12 % inklusive utdelningarblir ändå förverkligad.

Railcare resultat.png

 

SalMar har varit en bra aktie länge då den har ridit på laxprisets uppgång. Rent operationellt så presterar SalMar i hänsyn till omsättning då den ökar varje år, den kan dock öka väldigt lite några år. Vinsten å andra sidan är lite mer volatil, vilket är förstårligt med den verksamhet laxodlare har. Incidenter som sjukdomar, dåligt väder, laxlöss m.m. SalMar har varit duktiga att jobba med att motverka och undvika sjukdomar.

Jag behåller aktien för att SalMar presterar och för att jag tror på lax kommer att ätas mer. Dock har jag sett lite dokumentärer och artiklar som beskriver odlad lax som något som är hälsofarligt och skadligt för miljön.

SalMar aktie

SalMar res

 

Pandora är ett bolag med väldigt speciellt, värdering, P/E, tillväxt och hög driektavkastning. Aktien har tagit mycket stryck trots att vinsten stiger och att omsättningen ökar, de ligger en del osäkerheter i marknaden runt efter frågan av Pandoras smycken främst berlockerna. Pandora har ett P/E tal på 13,3, direktavkastning på 5 %, vinsten ökar, ännu mer ökar vinsten per aktie för att Pandora köper tillbaka aktier. Positionen i Pandora kommer inte att säljas då jag tycker att bolaget har väldigt mycket som talar för att aktien kommer bli en vinnare i framtiden.

pandora res oms.png

Pandora PE.png

Pandora nyckeltal.png

Disclaimer: Jag äger aktier i Pandora, Betsson och SalMar.  All information på denna hemsida ska anses inspiration och endast en amatörs åsikter. Gör alltid din egna analys, innan du tar ett investeringsbeslut. Jag tar ingen ansvar för investeringar som har gjorts pga information som har publicerats på denna blogg/hemsida.

Investacus Saverajus


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s