Utvärderingen fortsätter 2/2

Sist men inte minst kommer mina utvärderingar av bolagen Millicom, Tobii, AT&T och Sysco.

Millicom är en telekomoperatör som har ett geografiskt fokus på afrika och sydamerika, dock har Millicom sista tiden börjat sälja av verksamheter i afrika. Det är något man vill undvika, men i Millicoms fall handlar det om sälja av och allokera kapital i marknader som ger avkastning på kapitalet. Vinsten, det fria kassaflödet och capex investeringarna börjar gå åt rätt håll. I år höjdes utdelningen trots att bolaget visar på minskade omsättning och ett minus resultat, vilket säger att deras kassaflöde och framtida kassaflöde kan underhålla kommande utdelningar. I regel tror jag att kommunikation i dess former inte kommer att finnas kvar, det är därför jag inte äger aktier som Telia, Tele2, Telenor och liknande bolag. Trots det äger jag AT&T, men det är pga att USAs telekom marknad skiljer sig enormt mot Sverige och Norden. Återkommer gällande det för AT&T. Jag behåller Millicom för att de är på rätt väg och jag tror på de regionerna sydamerika och afrika.

Millicom oms.png

millicom kassaflöde.png

MIllicom kf.png

milicom geografik.png

Millicom divestment

Tobii är en aktie i min Deadpool-portfölj som består av förhoppningsbolag, nu är Tobii den aktie som har gått sämst av alla aktier i den portföljen. Det beror till mesta enligt mig att hypen runt aktien har gått ner, inget har egentligen hänt i bolaget. Kollar man på siffrorna ser det stabilt ut med tanke på omsättning, soliditet och rörelsekapital, dessvärre hade de ett sämre Q2 gällande vinsten. Tobii aktierna kommer jag behålla för att de håller sig på banan till och med gjort stora framsteg och deras finansiella ställning är sund.

 

Tobii aktie.png

Tobii resultat.png

AT&T är en av de stora telekomjättarna i USA, deras aktiekurs har inte gått så bra senaste tiden. Senaste kvartalsrapporten överträffa de analytikernas förväntningar gällande vinsten och kom i nivå med förväntningarna gällande omsättningen. Som jag har nämnt ovan så är jag skeptisk till telekom i Sverige, men för USA är det en annan sak för där är inte uppkopplingen och täckningen den bästa. Så bolagen har strukturella fördelar för att behålla sina kunder och för att få fler kunder, vilket gör att verksamheten inte behöver slåss om att vara billigast som det är i sverige. Okejokej, nu säger någon att telia bara funkar i norrland och det vet jag med. Men nu bor majoriteten av sveriges befolkning inte i norrland, så att bygga ut nätet skulle göra att kostnaden skenar för varje kund man försöker förvärva i sveriges landsbygd.

Jag behåller AT&T för stunden men kan komma att sälja AT&T för att kunna ta in en annan aktie som har en hög direktavkastning men inom en bransch som jag tror har en bättre framtid.

 

ATT res

AT&T aktiekurs

 

Sysco är nordamerikas största leverantör industri- och resturang-kök, även som komplement erbjuder dem management consultation till sina kunder eftersom Sysco har en speciell nischad kunskap om branschen. Omsättningen och vinsten stiger, vilket gör att utdelningen känns trygg. Nu ska man inte bortse aktiekursen helt men det är utdelningen jag fokuserar främst på här.

Jag behåller Sysco, men jag kan komma att utvärdera aktien igen efter nyår.

sysco res.png

 

 

 

 

 

 

 

HM aktiekurs

 

Investacus Saverajus


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s