Investcus tankar – mitt största misstag

Jag har nog begått mitt största misstag i livet i år, närmare bestämt i början av denna sommar.  Jag valde att ta ett jobb för att jag ville inte ta av min buffert för leva under sommaren, då trodde jag att var ett bra val för att jag kunde ha pengar till att göra annat senare och när jag reser bort.

Men ack så fel jag hade och jag menar att jag hade så fel att jag mår skit, är depremerad, vill ingenting och orkar ingenting. Jag är på botten av allt, allt för att jag ville inte ta av min buffert som är just tänkt att ta av för att jag inte ska ta av aktiekontot när jag inte har inkomst.

Vad hände då för att jag tog detta jobb? Jo, två saker som har verkligen sänkt mig. Jag försaka min relation med min flickvän som jag har delat ett år med och verkligen håller kär och två jag umgicks inte med min hund som jag visste var inne på sista refrängen. Pga att jag tog ett jobb så hade jag inte tid med att umgås med min tjej när hon var ledig hela sommaren och gjorde att jag drev henne ifrån mig, också gjorde det att jag inte har haft möjlighet att åka hem till hemstade och spendera tid med min hund som jag har haft i 13 år.

Nu sitter jag här utan tjej och nyss tagit bort min kära fyrfota vän, för att jag ska ha lite mer på kontot. De förvärvade pengar är de dyraste kronor jag har förvärvat någonsin, det går inte ens att sätta ett belopp eller ord på min önskan att gå tillbaka i tiden för att göra om mitt beslut. Jobbet i sig tveka jag på att ta för att de var dåligt betalt med tanke på min utbidlning och erfarenhet, dessutom trivs jag inte på jobbet.

Så dessa pengar som jag har förvärvat har kostat mig tid med min hund, min relation med min tjej och jag mår dåligt när jag är där. Detta är mitt dyraste misstag av dom alla.

Men det har lärt mig vad min mamma har sagt sen jag var liten:

Pengar är bara pengar, huvudsaken att du mår bra

Jag valde pengar framför min hälsa och relationer. Enklast mitt största misstag i livet.

Investacus Saverajus


En reaktion på ”Investcus tankar – mitt största misstag

 1. Hei min venn!
  ”Du kan ikke kjenne lykken om du ikke har kjent sorgen” – Astrid Lindgren
  Her har du lært en av livets viktigste lærepenger, og det er noe du kommer til å ta med deg resten av livet. Spørsmålet nå, er hva gjør du for å rette opp i situasjonen. At din hund døde, (kondolerer så ufattelig mye), er noe av det tristeste jeg har lest. Jeg er i samme situasjon som seg, med en gammel hund, og det er alltid et vanskelig valg om man skal dra hjem for å tilbringe tid med hunden eller få interessante jobber i utlandet. Men, det som har skjedd har skjedd, og fremover må du fokusere på å holde tanken om hunden din nært. Skriv i dagboken (om du har) hvor mye han betydde for deg, få bilder hengt opp på veggen, men først av alt, husk at han kun ønsket at du skulle være glad. Gjør deg selv en tjeneste og jobb derfor at du skal bli glad!
  Når det gjelder kjæresten din, så tror jeg at hun vil tenke seg om dersom du sier det samme til henne. Kjærlighet og følelser er en kamp, og ikke noe som er over på dager eller uker. Om du vil ha henne tilbake, og vet hvorfor det ble slutt, så sier du det du har skrevet nå, og prøver å få henne til å forstå at du aldri vil gjøre samme feil igjen.
  Vi som er unge og ”lovende” har vanskelige valg fremover når det gjelder akkurat dette. Ofte blir man fanget i en verden hvor alt handler om penger og suksess, men alt forskning viser at det som egentlig betyr noe, er at man har lange relasjoner med folk gjennom livet. Så, bruk tiden din godt og jobb for å holde på vennskap, kjærester og familie. Penger er bare et verktøy i slutten.
  Stockles

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s