Kvartalsrapport Q1 2018

Mars är över och i med det är också det första kvartalet av 2018 över också. Q4a rapporterna har arkiverats och lagts in i historieböckerna.

Det har kommit en del besvikelser gällande prestation och gällande utdelningar från en del. NetEnt och Betsson har inte precis rosat marknaden med goda nyheter. Därför ska det bli intressant att läsa deras årsredovisningar när de väl kommer.

Utdelningar

Början av året är som ni vet inte så utdelningsrikt, helst när man har en stor del svenska aktier. Hittills har jag inkasserat 1006,24 kr i utdelningar spritt på 30 stycken utdelningar. Nedan kan du se hur utdelningarna har spritt sig.

Utdelningar Q1 2018

Under Mars har inte mycket transaktioner skett. Har endast gjort fyra stycken.

Sälj AVANZA ZERO
Köp Handelsbanken B
Köp Hufvudstaden A
Köp Ocean Yield
Köp Intrum

Avanza Zero har sålts för att finansiera de andra köpen, främst Intrum inköpen.

Utvecklingen

Som alltid kollar jag på mina portföljer aggregerat och sen vad varje enskild portfölj har presterat.

Alla portföljer inklusive sparkonton.

Under senaste kvartalet har portföljen presterat bättre än index (DJ world index).

Alla portföljer.png

Alla portföljer exklusive likvider.

Om min portfölj bara bestod av aktier så hade min avkastning sett ut som nedan. Betryggande att mina aktier presterar bättre än vad DJ World Index gjort, främst är det skönt när börsen har gått ner har inte mina portföljer gått ner lika mycket.

alla portföljer ex likvider.png

Deadpool

Deadpool portföljen är väldigt volatil, vilket man förstår med så få innehav och med vilka innehav som finns i den. Har inte gått så bra som ni kan se nedan, det är till största del pga att Cognosec har gått ner 28 % sen årsskiftet.

Deadpool

Saverajus

Onekligen har tillväxt aktier fått bra betalt under 2018. Paradox och Bahnhof har utvecklats bäst i portföljen med avkastning på 34,69 % och 13,89 % respektive. Medans Sbanken som har gått sämst med -9,14 %.

Saverajus

Investacus

Investacus-portföljen har gått som sitt jämförelse index, inte vidare bra men ändå inte dåligt. Med tanke på att både NetEnt, Novo Nordisk och Biotage är i portföljen. Men det är de fina med en diversifierad portfölj, sänkena tas ut av topparna, sen hoppas man att i det långa loppet att sänkena är färre än topparna.

Investacus.png

Saverajus NordAme

Onekligen har tillväxt varit bra i USA, främst med FANG-aktierna. Utav dem har jag två, Netflix och Google (Alphabet). Av de aktier jag har så endast Alphabet som har gått negativt de tre första månaderna, den som har gått bäst är Netflix med en uppgång på 53,78 %!

Saverajus Nordame

Investacus NordAme

Denna portfölj är min stabila kassaflödesportfölj eller annars kallad dividend carpet bombing, via denna portfölj har jag minst 3 utdelningar per månad. Portföljen presterar bättre (med väldigt lite marginal) så jag är nöjd med avkastningen.

Investacus Nordamek.png

 

De tre först månaderna har varit händelserika, trots det har portföljen presterat bättre än index vilket är en enorm lättnad. Det gör det lättare att sova om natten och att lita på min egna förmåga.

Hur har dina 3 första månader gått under 2018?

 

Investcus Saverajus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s