Omläggning av portföljerna

Om du läste mitt senaste inlägg Valuta-exponering i portföljen så kanske du förstår att jag tänkt på hur jag ska ändra om i portföljerna.

Jag har ni gjort min ändring under fredagen, jag har slagit ihop två portföljer med två andra så nu har jag fyra portföljer istället. Investacus Nordamerika har slagits ihop med Investacus och Saverajus Nordamerika har slagit ihop med Saverajus, det har även reuslterat i att jag har sänkt antalet aktier jag äger i Investacus portföljen till 30 medans Saverajus har fortfarande 24 (som var det sammanlagda antalet). Sen har jag ökat antalet aktier i Deadpool, för att det är bara vettigt då chansen att en aktie lyckas där är mindre men om en lyckas kommer den antagligen gå flera hundra procent.

Varför har jag gjort denna ändring?

För att sluta vara orationell, det är egentligen orationellt att ha två olika portföljer som har samma inriktning men är endast särskiljbara pga  geografisk notering. Det är inte rationellt, alla innehav både kunna hålla sig emot varandra och inte har någon räkmacka för att en aktie är noterad i Sverige eller en annan i USA. Genom att sätta alla i samma portfölj så konkurrerar alla med varandra. Värde/utdelnings-casen konkurrerar med varandra och tillväxt casen konkurrerar med varandra. Sen har jag också utökat mitt investeringsuniversum (som jag skrev i mitt förra inlägg), från att vara i norden och USA till hela världen så länge transaktionskostnaden är överkomlig.

Sverige och USA kommer fortfarande att vara stora för att dessa marknader har presterat bäst under väldigt lång tid, men också för att jag kan dessa utan större ansträngning för att jag kommer i kontakt med dessa marknader i vardagen.

Om ni nu kollar bland mina portföljer så är det bara fyra portföljer kvar, men jag har inte hunnit uppdatera texten för att jag har inte haft tid. Men kommer göra det inom sinom tid. Var bara lugn.

Detta blir skönare för mig att hantera och förhoppningsvis blir det hårdare konkurrens i portföljen än vad det har varit den senaste tiden.

Några saker som har hänt för att jag har slagit ihop min portföljer är att jag har blivit tvungen att kapa en del innehav. Betsson, NetEnt, SCA, Abbott Labratories, Emerson Electrics och Sysco har jag sålt helt för jag tycker de inte håller måttet emot de övriga. Men jag kommer fortfarande ha dessa aktier under bevakning, jag kan även ha tagit fel så någon av dessa kanske byter ut några av dom som är i portföljen nu.

Vad tycker du om denna ändring? Bra eller dålig? Det var på tiden?

Investacus Saverajus


En reaktion på ”Omläggning av portföljerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s