Årets börselva!

En kul övning så här i Fotbolls VM är att sätta ihop sitt egna lag med en laguppställning i form av ett fotbolls lag. Tänkte göra det i år också, helst idag in för Sveriges match.

BorsElvan

MV: Aktie världens egna Buffon får ta plats i målet och försvara buren. Som alla vet så är reglerna för Buffett: rule number 1 ”Never lose money” rule number 2 ”Never forgot rule number 1). Så jag känner mig trygg med att Berkshire Hathaway vaktar buren.

Backar: Hela backlinjen andas stabilitet! Med 3M och Johnson & Johnson har vi mer än 100 år av utdelningshöjningar, så mitten kommer det vara tvärstängt. På kanterna har vi de två svenska bolagen som är närmast att bli utdelningsaristokrater här i Svergie, Castellum och Hufvudstaden. De är stabila men har fortfarande mycket av lära av sina mittbackar.

Mittfältare: Planen är att ha en playmaker, två snabba kanter, och en städgumma. Playmakern är så klart Alphabet som har mer kort i rockärmen än någon annan spelare, men även enorm stabilitet i grunden. Realty Income vet man månad för månad levererar och kommer hålla det städat framför straffområdet. Bland de två snabbaste i gamet men som även har uthålligheten, Electronic Arts och Nolato kommer springa sönder motståndet och servera bollar till anfallarna.

Anfallare: De två hetaste spelarna i pressen. Paradox Interactive och Netflix, här är det fullfräs och 100 % fokus på att göra mål.

Inget lag är komplett utan avbytare, för alla vet att ett mästerskap är långt och då behöver man kunna byta in spelare som inte ändrar spelet för mycket.

Avbytare: Microsoft (MV) protegén och vännen till WB, Bill Gates får förtroendet att hoppa in om motförmodan Berkshire inte håller hela vägen. Procter & Gamble (B) kan byta med hela backlinjen utan att riskera att stabiliteten rubbas för laget. Mittfältare så behöver man en som är mer allround som kan ta det defensiva om man vill säkra en match men även trycka på framåt om man måste dra upp växeln lite för att jaga de där sista målet, Essity (MF) ta plats här på bänken. I med att kanterna ska springa sönder motståndet, finns det risk att de springer sönder sig själva också därför är Visa (MF) här med fräscha ben redo att ta över stafettpinnen. I med att ingen kommer ihåg en fegis så har vi två anfallare på avbytarbänken, två yngre förmågor en som har slagit igenom och en som är på god väg. PayPal (A) och lagets rookie Climeon (A).

Där har vi laget! En mix mellan gammalt och ungt, men även stabilitet och en hel del fart framåt.

Har du gjort en börselva själv? Testa det är rätt kul när man har runt 60 innehav och ska välja ut 17 stycken av dom, för att få ihop ett lag. Det är på skoj men själva mentala övningen sätter ändå press på en att motivera bolagen i portföljen. Sen tycker jag att man ska tänka portföljen lite som ett lag också, summan ska vara det som funkar. Men har man bestämt att man gör full fart framåt, så måste man räkna med en del mål i baken eller om man kör enormt defensivt så kommer det vara målfattigt men man tar många poäng på 1-0 segrar eller på oavgjort.

Nej nu tar vi och hejar fram Sverige här mot Sydkoreaner !!!

Investacus Saverajus


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s