Miljonen inom räckhåll!

Dags för lite uppdatering runt mitt egna sparande, som för övrigt kan alltid följas här. Har pratat lite om det i detta inlägg: Nya förutsättningar i sparandet och lite om börsen nedgång

Tänkte fortsätta att uppdatera lite då jag tror det kan vara kul för er läsare att höra hur mitt sparande och investerande funkar och hur jag tar mig närmare mitt mål.

Nu går 7 års studier till ända och jag har fått ett heltidsjobb, som du förstår att gå ifrån att vara student och deltidsjobba till att jobba fulltid ger helt nya möjligheter i mitt sparande. För att dra nytta av denna ändringen ska jag så klart inte dra upp på konsumtionen lika mycket som inkomsterna ökar, för att maximera sparandet så gott det går. Men jag kommer lägga på lite konsumtion för sånt jag inte hade råd med förut, som till exempel sjukgymnast/kiropraktor, semester och sånt som tar vara på kropp och sinne (egentligen ser jag det som investering i mig själv, men hittar inget kassaflöde så svårt att räkna på det).

Men till sparandet nu! Jag kommer att kunna lägga undan en hel del mer än förut. På kalkylen om att nå min första miljon med nuvarande sparande så skulle det ske runt 2024, men nu när jag lägger till det nya sparandet så ska det ske 2021 istället! Vilket innebär att jag skulle bli miljonär innan jag är 30, vilket känns galet egentligen. Att ha pluggat i 7 år och dra på sig studieskulder så det räcker och blir över, till att bli miljonär innan 30. Tyvärr är det inte i nettoförmögenhet, men ändå 1 miljon på aktiekontot känns enormt.

Även så förkortar detta tiden till mitt mål. Det hela sänker tiden till frihet med 9 år! Som det ser ut så skulle jag bli fri före jag fyller 50, nu känns det lite långt bort så klart då jag är 26 år. Men ändå om 24 år skulle jag kunna vara fri, vilket är en enorm känsla så klart. Men jag vill också att massor av saker ska hända där emellan, som säkert gör det lättare och svårare att komma upp till mitt mål.

Så jag ska bara hålla i sparandet och kanske kan man förfina investeringstrategin och få lite mer avkastning än min historiska, för att nå miljonen tidigare. Eller så får vi världens sättning som ger chans till att köpa bolag till struntsummor, vilket inte känns dumt heller för den delen.

Hur långt har du till miljonen? Är den inom räckhåll eller känns det långt dit? Vad motiverar dig för att sträva längre?

Kommentera och berätta!

Investacus Saverajus


8 reaktioner på ”Miljonen inom räckhåll!

 1. Får man fråga vad du har studerat och fått jobb inom? Studerar själv också pch ör 26. Dock har jag inte miljonen inom räckhåll än men har som mål att nå den innan 35 iallafall.

  Gillad av 1 person

  1. Jag har pluggat finans i 3 år (Bachelor), ett år kinesiska och engelska, 1 juridik och 2 år på ett Masterprogram kallat Verksamhetstyrning och kontroll 🙂

   Det kommer med tiden, har investerat under hela tiden jag pluggat och tagit ut halva portföljen för att resa 🙂 så jag har kanske några år med försprång

   Gilla

 2. Kul, grattis! Är i en tidigare fas än dig, hur har du resonerat när det kommer till bostad? Ska studera och bo hemma den första tiden, kommer ta studielån och investera, men kanske är värt att även sätta av en del till bostadsköp i typ en blandfond, sparhorisont på 6-7 år. Har dels funderat på att ha ett bostadsspar och ett långsiktigt aktiespar, men även funderat på att klumpa ihop det och helt enkelt sälja av nödvändig summa när det är dags för bostadsköp. Hur tänker du?

  Gillad av 1 person

  1. Hej Linus

   Man tackar!

   Jag har det så förspänt att min föräldrar hade en lägenhet i Stockholm redan. Är sparhorisonten 6-7 år för lägenheten men horisonten för det långsiktiga är antagligen längre, då skulle jag separera dom. Du har ett som är villkorat till att ha ett värde på ett visst datum, medan ett annat sparande som du kan flukturera mera. Har du 6-7 år i bostadssparandet skulle jag lägga i princip 40 % i räntor/sparkonto och 60 % i aktier av en säkrare karaktär. Sen efter varje år sänka fördelningen med 10 %, från aktier till räntor/sparkonto 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s