Uppesittarkväll Oktober

Ännu en månad har gått och ännu en uppesittarkväll har avklarats med bravur som alltid av Niklas (@Investararen), Albin (@aktiealbin), och Matilda (@KarlsonMatilda).

 

Vad jag har förstått är denna oktober den sämsta oktober någonsin, vilket säger lite om vilket klimat vi har på marknaden just nu. Det är nog många som tycker att de har bränt sig just nu, men vi har gått ner 10 % från toppen vilket inte alls är mycket i sammanhanget. Men visst är det mycket om man inte varit med om en nedgång på marknaden och har precis börjat investera. Jag har lite polare själv som har hört av sig om vad som händer i marknaden, ska man sälja, köpa eller vad ska man göra? Lite tråkigt att de inte vet själva vad de ska göra, vilket tyder på att de inte har en plan för ett sånt här tillfälle (är nog därför dom har låtit mig bestämma över deras investeringar åt dem). Har du en plan själv? Jag har en och du kan läsa om den här.

Transaktioner

Transaktionerna under Oktober har varit en del.Uppesittarkväll Okt

Har sålt helt bort Veoneer då jag bara behöll dem efter Autoliv spinna ut bolaget, hade ingen analys och det är ett bolag som inte tjänar några pengar än. Så jag sålde bort dom och ska kolla på dom längre fram istället.

Men den som sticker ut här är Stenocare. Här gjorde jag en tabbe för att jag följde min plan bara så där utan att tänka. Min plan var följande att flytta över innehavet till min ISK och låta den ligga där. För min tanke var att aktien kunde gå upp runt 50-100 %, jag hade så jäkla fel… Aktien var upp runt 385 % ett tag där och då väljer jag att flytta innehavet (var lite stressad skulle till jobbet), direkt efter känner jag hur jag gjorde en tabbe här. Jag vet typ direkt att jag har sålt nu på toppen och får skatta på vinsten i mitt aktiekonto, samtidigt som jag får in en aktie som med största sannolikhet kommer gå ner från denna nivå (är i princip så på alla haussade IPOer, även denna gång). Så jag tar bara beslutet att sälja i ISKn också för att jag kände att jag behövde ett cleant perspektiv på aktien, att jag inte ska förankra mig med vad jag köpte och sålde på. Så lär er här att även om ni har en plan så måste ni vara kalla nog för att veta när man ska fullfölja planen eller inte, så här i efterhand hade det varit bäst om jag bara lät den va och gick till jobbet. För att ta ett beslut en annan dag. Men egentligen är det här lite som att vara olycklig i sitt slott… fortfarande en enormt fin vinst i detta bolag.

Utdelningar uppesittarkväll okt utdelning.png

Utdelningar i oktober är inte många men ändå klirr i kassan. Har fått utdelningar av 5 bolag och de uppgår till 105,61 kr, inte mycket och inte mer än förra årets oktober. Är tre dagar kvar på månaden så kanske trilla in då.

Avkastning

Tänkte visa avkastningen från när jag börja och visa hur det har gått sen tre år tillbaka och hur det har i år. Inte mycket att säga än att det har gått bra, trots en likvid på runt 35 % under hela tiden sen 2015. Men roligaste är ändå på bilden längst ner hur mycket Stenocare påverkade avkastningen upp där sista dagen.

Jag har blivit rejält överkörd av Nasdaq men det är också medvetet, för min drawdown risk är inte alls lika stor som den är i Nasdaq. Det är så jag vill ha det också, följer Warren Buffetts regel 1: Never lose money

Uppesittarkväll Oktober. Avkastning på alla konton. Investacus Saverajus.

Hur har oktober varit för dig ? Hoppas du inte kastar in handduken än trots våra större nerställ som vi har haft den senaste månaden, efter sol kommer solsken. Eller så får du se det som att dina bolag har blivit billigare bara.

Kuriosa: Uppesittarkväll trenda som nummer 1 på twitter under onsdagen!

Investacus Saverajus


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s