Uppesittarkväll November

Nu har november lönen kommit in och med det så har en uppesittarkväll och gått av stapeln. Trion som håller i det gör enormt grymt jobba som alltid och Elin är alltid lika uppskattad i soffan, den här gången var också nykomlingen Niklas Aldén från Market Makers med i Twittersoffan, han skötte sig enormt bra och trolla lite samtidigt. 5 av 5 gladius på det.

Du kan se hela uppesittarkväll här om du vill.

Marknaden i Oktober och November har inte varit nådig mot många, vi har sett rätt stora nedgångar i många aktier som ägs av en hel del personer på Twitter. Favoriter som Netflix, Apple, Electronic Arts, Alphabet, Nvidia, AMD, Facebook, EA, och många fler. De flesta inom vad som idag klassas som ”tech” och främst FANG bolagen har fått tagit en hel del stryk, vilket jag själv har legat vid horisonten pga värderingarna och om de vände neråt så skulle det finnas mycket utflöde för att passiva fonder som investerar i FANG bolag och i tech skulle få ytterligare utflöden för att många säljer för att något går ner.

Personligen har jag själv gått från min tidigare kassa på runt 35 % till 53 %, jag har sålt en hel del positioner för att de ser oroliga ut idag och för att jag gjort lite omläggning i min admin. Så vissa aktier har jag tagit en paus i, men har dom under uppsikt för att plocka in igen och efter en djupare analys.

Transaktioner

Köp STENOCARE
Köp Activision Blizzard Inc
Sälj Novo Nordisk B
Sälj Millicom Int. Cellular SDB
Sälj Autoliv SDB
Sälj Netflix Inc
Sälj Avanza Zero
Köp STENOCARE
Sälj SalMar
Sälj Nyfosa
Köp Hemfosa Fastigheter

Jag har fyllt på i Activision och i Hemfosa efter att Nyfosa blev utdelat. Netflix har jag sålt för jag vill inte sitta med den högst värderade aktien inom FANG när det vänder neråt, jag har fortfarande en positiv bild av bolaget men en negativ syn pga värderingen. Novo Nordisk, Autoliv, Millicom, och Avanza Zero har sålts för att lasta av beta nu när det verkar vända neråt och för att jag gör lite ändringar i min administrering. SalMar har sålt för att jag tycker den är högt värderad för att vara på toppen av en konjunktur och vara beroende av en råvara så mycket som bolaget är, lax i sig är lite av en lyx råvara som har fått fart pga sushi boomen i väst och för att Japan har börjat använda lax i sin sushi. Lax härstammar inte från Japan och det är i princip laxbolagen som har sålt in att lax funkar till sushi. För att lägga till så föder SalMar upp lite av en lyxlax, så de är även känsliga pga det om konjunkturen går ned. Om du inte har läst min analys om Stenocare, så kan du se att jag har köpt en del i det bolaget.

Utdelningar

Utdelningarna har rullat på under November och hela 9 utdelningar har kommit till mitt konto, de har ett värde av 413,58 kr vilket slår förra årets utdelningar på 306,42 kr och är en ökning på 35 %.Uppesittarkväll November Investacus Saverajus
Avkastning

Jag vet att November har tagit mycket på folks avkastning i år, det är så klart tråkigt men det är så här aktiemarknaden funkar. Den går upp och den går, det är en del av livet och hur börsen funkar. Pga. min tidigare fördelning med 35 % kassa och nu 53 % har denna nedgång inte påverkat mig nämnvärt, så jag är fortfarande upp 10,24 % i år. Sen är det enormt svårt att tima marknaden, men regel nummer ett är att inte förlora pengar. Förhoppningsvis är jag inte gör negativ till aktiemarknaden och den hinner vända trenden så jag hamnar snett genom att sitta utanför marknaden, men just känns det bättre så här och jag kan tänka mig att ta positioner emot marknaden just nu.

Uppesittarkväll November avkastning Investacus Saverajus

Hur har november gått för dig?
Investacus Saverajus

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s