Första rapport veckan

Nästa vecka så kommer rapporterna från bolagen vilket ska bli intressant och se hur de kommer in, i fall vi har mindre vinster över hela marknaden eller som marknaden har bara gått ner på oro från handelskrigen.

I med att det kommer en hel del rapporter så vill jag tipsa om en smidig kalender hos Placera som har en företagskalender med alla rapporter 30 dagar framåt.första rapport veckan investacus saverajus

Här har vi nästa veckas rapporter.

Dom som är mest intressanta enligt mig är:

Egna innehav

 • Castellum: ska bli intressant att se hur resultatet för 2018 blev och vilken utdelningen som föreslås. Kan hoppas på en utdelning på 5,60 (5,30) vilket är en ökning med 5,6 %.
 • Cellink: Det är bara delårsrapport men det ska bli intressant att se hur det rullar på då dom under 2018 slog över till att göra vinst.

Intressanta för marknaden

 • Elekta: Laserkniv bolaget är alltid intressant och kommer med garanti kommenteras i EFN Börslunch.
 • Ericsson: Svergies egna telekomklenod som verkar ha gjort en turnaround med hjälp av Börje och bojkotten av kinesiska HTC, att få lite siffror på hur det har gått och lite guidens på när G5 tar fart skulle nog uppskattas.
 • Telia: Gamla televerket, som sen introduktionen i princip har varit en noll investering med utdelningen (vet att den var totalt positiv ett tag men vet inte nu) ska komma med lite info om kommande utdelning och kanske med svar om vad visionen med Telia är.
 • Investor: Sveriges största investmentbolag och även det bolag som har mest påverkan på våra största industribolag.
 • Öresund: Mats Qvibergs egna investmentbolag ska kanske hitta på något intressant med utdelningen i år igen.

För mig intressanta aktier

 • Tryg och Gjensidige: I med att Sverige inte har några noterade försäkringsbolag och jag tycker det är lite intressant att följa försäkringsbolag då det är enormt stabil business.
 • Byggmax: alltid en klassiker att diskutera då dom är direkt en temperaturmätare av hur mycket pengar folk känner att de har (mycket hemmabygg och renoveringar).
 • Kone: Hissbolaget som heter maskin på finska, har de senaste åren visat en negativ tillväxt i vinsten så det skulle vara intressanta att se om det är en ändring på denna trend.
 • Bonava: Ett tidigare innehav så det är alltid intressant att följa upp bolaget och sen är det intressant att se hur det går för bostadsbolagen.

 

Vad tror du om kommande vecka? vilket bolags rapport ser du fram emot?

Investacus Saverajus


En reaktion på ”Första rapport veckan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s