Uppesittarkväll Januari 2019

Då var det dags för årets första uppesittarkväll ! Dagen då vi får in lönen och EFN håller sitt populära Uppsittarkväll program tillsammans med Albin, Niklas ”Investeraren”, och Matilda. Som alltid har gör ett enormt bra jobb. Om du vill kolla på uppesittarkväll kan du göra det här nedanför.

 

Men dags att gå igenom vad som har transaktioner, utdelningar och avkastning.

Transaktioner

Typ av transaktion Värdepapper/beskrivning
Köp Essity B
Köp NIBE Industrier B
Köp Vitec Software Group B
Köp Hemfosa Fastigheter
Köp Axfood
Köp Biotage
Köp Intrum
Köp Castellum
Köp Hufvudstaden A
Köp Nolato B
Köp Ocean Yield
Sälj XACT BEAR 2
Köp GULD S
Köp Bahnhof B
Köp Paradox Interactive
Köp XACT BEAR 2
Sälj ICA Gruppen

Jag har gjort två sälj, ICA och XACT Bear 2, som jag har sålt helt. Bear positionen gick jag ur för att den längre trenden höll inte längre och gick ur trendkanalen, jag är fortfarande bäsig mot börsen men det bekräftas först när jag ser hur vinsterna kommer in så kommer jag bestämma mig om hur jag ska allokera framåt. ICA gruppen har jag sålt för att jag tycker att Axfood är ett bättre bolag och då äger jag hellre Axfood än ICA. Resten är bara påfyllningar i nuvarande aktier och Guld för att ha någon exponering i fall det faller.

Utdelningar

Januari är ingen stor utdelningsmånad, men det har i alla fall ramlat in 5 utdelningar under Januari. Tyvärr är det inte så stora men det kommer med att portföljen växer så ingen stress över att utdelningarna är ”små”.

uppesittarkväll januari 2019 utdelningar investacus saverajus

Avkastning

Avkastningen har förståeligt varit sämre än jämförelseindexet då min exponering har dragits ner till 50-56 % aktier, 2 % hedge och resten likvider på ett sparkonto. Jag kan förvänta mig ungefär den här avkastningen så länge jag har fel om riktningen framåt, men med alla problem jag ser politiskt i Europa, Asien, och USA så är jag lite väl orolig att dom ska påverka vinsterna fram över.

uppesittarkväll januari 2019 avkastning investacus saverajus

Hur har året startat för dig?

 

Investacus Saverajus


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s