Screening 2019 – Tillväxtaktier

Fortsätter med samma screenings som jag brukar göra efter att alla Q4or har landat. En screening på aktier som uppfyller vissa kriterier som jag har får vissa typer av bolag. Detta är kriterierna jag använder för tillväxtaktier.

Tillväxtscreening Investacus Saverajus

För att hamna på listan så är det 4 kriterier som ska uppfyllas och de är börsvärde, P/E-talet, Omsättnings-tillväxt och Vinst-tillväxt. Tanken med dessa kriterier är att man ska få med tillväxtbolag som växer väldigt snabbt i både omsättning och vinst, samtidigt som man får fram bolag som inte är för små (börsvärde) och som är på något sätt rimligt värderat (PEG-talet). Min Saverajus-portföljen är fokuserad på tillväxt-bolag.

Börsvärde är satt till att bolaget ska minst vara värderat till 1 miljard.

P/E-talet är satt till 50 för att inte få med bolag som har en för hög värdering.

Omsättningstillväxt är satt till 20 % i snitt över den undersökta perioden, perioden visas i kolumn År.

Vinsttillväxt är satt till 15 % i snitt över den undersökta perioden, perioden visas i kolumn År.

Förklaring över de nyckeltal som finns med i arket.

Bolagsnamn: Vad bolaget heter.

Vinsttillväxt är den tillväxt i vinst som bolaget har haft över den undersökta perioden, perioden hittar du i kolumnen År.

Omsättningstillväxt är den tillväxt i omsättning som bolaget har haft över den undersökta perioden, perioden hittar du i kolumnen År.

Börsvärde (miljoner) idag.

PEG-talet som företaget har idag.

Direktavkastning som bolaget har idag.

P/E-talet som företaget har idag.

Utdelningstillväxt är den tillväxt i utdelning som bolaget har haft över den undersökta perioden, perioden hittar du i kolumnen År.

P/B-talet som företaget har idag.

Ser ut så här i screeningen från börsdata.

År visar perioden vilket bolaget har blivit fram screenad.

Så gör jag som vanligt att jag tar 3 år, 5 år, 7 år, 10 år, och 15 år och slänger ihop till en excel. Jag inbillar mig lite att det skulle markera att ett bolag har mer kvalitet om det förekommer flera gånger. Du kan använda fönstret nedan eller så finns alla screenings här nedan i en excel som du kan ladda ner.

 

Tillväxt aktier 2019

Om du vill se de andra screeningens kan du kolla här: Screening 2019 – Kärninnehavs aktierUtdelningshöjande (YOC) aktier – 2019, och Screening 2019 – Högutdelande aktier (High Yield).

Enjoy!

P.S. Dessa kan inte göras av fantastiska börsdata ! Vilket gör denna screening mycket roligare för att det är så mycket mer bolag med i år!

Investacus Saverajus


5 reaktioner på ”Screening 2019 – Tillväxtaktier

  1. Härligt inlägg! Du kör alltså samma screening år efter år? Är det för att plocka in något nytt eller för att se om dina investeringar håller måttet?
    Angående P/B. Är det ett nyckeltal som går att applicera på alla bolag eller passar det bäst på en speciell bransch? Vad är ett rimligt/genomsnittligt tal på detta i din mening?

    Gilla

    1. Tack ! Jag kör samma grund screening varje år! Men detta är verkligen första screeningen jag gör för att hitta något intressant att gräva vidare i. Gör den varje år för bloggen för att ha en uppdaterad på bloggen. För mig själv gör jag screenings typ hela tiden för att det kommer alltid något nytt på börsdata eller nya bolag på börsen. P/B är mest lämplig till bolag som är tillgångsbaserade bolag, t.ex. banker, fastighetsbolag, skogsbolag, försäkringsbolag. Men absolut är det tillämpligt på alla bolag, men inget man kollar på för producerande bolag. Men det kan vara användbart när man letar efter net-nets, bolag som kostar mindre än deras bokvärde. P/B är mindre än 1. Det finns inget rimligt/genomsnittsligt P/B, beror för mycket på bransch osv.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s