Årskrönika 2021

Då var det dags att summera 2021 för min del, har inte hänt mycket i portföljen.

Började året med denna fördelning av portföljen och allokering.

Mycket har inte hänt sen dess, i med att jag köpt lägenhet har jag sålt mina noterade och i princip börjat bygga upp den noterade portföljen igen.

Har justerat min portfölj genom att sluta räkna vad substansen är i mina bolag är i portföljen, men har ändå mergat bolagets investeringar med mina privata investeringar så kommer presentera det som en portfölj.

Så portföljen skiljer inte så mycket, mest väntar jag på noteringen av Kvanto som bör ske i närtid.

I med att portföljen sett ut som den har gjort är i princip svängningarna i portföljen bara kopplade till USD vollan. Men avkastningen landa på 1,09% för året, om jag räkna upp mitt Kvanto innehav till den värdering som emissionen för att betala Indien förvärvet så hade avkastningen under året varit 600%, men räknar inte upp innehaven så utan väntar tills dess de noteras.

CAGRn har tagit stryck de senaste två åren pga stor del onoterat och ligger på 10,37% över 6,3 år, hade så klart varit bättre om jag räkna in senaste emissionen i Kvanto.

Det visar sig även när jag kollar hur jag presterat mot olika index, där ni ser att Alfan har dött sen 2020, när marknaderna har sprungit ifrån och jag har haft onoterade.

Så kollar vi lite på hur det har går mot mitt mål så där har jag även hamnat efter men jag är inte orolig och investeringar är ingen sprint utan ett maraton, jag tror mina onoterade investeringar kommer avkasta tillräckligt för att ta ikapp detta.

Även om portföljen har stått still har typ alla annat i livet inte stått still, ny lägenhet och nytt jobb som aktieanalytiker på Redeye så det har hänt en hel del. Det fortsätter att hända en hel del, jag kommer ta en ny roll på Redeye men fortfarande vara analytiker dock fokusera på lite annat än att följa många bolag. Får helt enkelt berätta mer framåt.

Om jag ska reflektera tillbaka på året i sig, så har jag inte analyserat lika många bolag privat eller följt upp för att jag har inte haft någon större noterad portfölj vilket gör att man letar inte lika aktivt. Har mer fokuserat på att lära mig mer om enskilda ämnen och områden som jag tror kommer bli intressanta framåt, som medtech området då jag är intresserad men kan det för dåligt för att betala dom multiplar som vissa av dom handlas till. Kommer fortsätta fokusera på dom 6 teman jag vill investera inom, förhoppningsvis kommer det finna mer incitament för att analysera fler bolag under 2022.

Gott nytt år och avkastning på dig i 2022!

Investacus Saverajus


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s