Allokering

Mitt fokus ligger på att hitta bra bolag eller bra marknader/branscher som växer och ger en totalavkastning över index. I grunden ligger en analys av ett bolag, en TA-analys för att komma in på en så låg nivå som möjligt (gärna en händelse som gör att aktien går ner för mycket), därför jobbar jag med allokering för att hantera risk på ett rationellt och systematiskt sätt. Fördelningen beror på min egna inställning inför börsen och hur historiskt högt index står kontra den historiska värderingen, men ofta vill jag ligga lite i räntor för att ta tillvara på tillfällen i marknaden. Att ha torrt krut i påsen så att säga.

När jag anser mig överviktad i aktier inför framtiden så låter jag istället insättningarna hamna i räntor än att jag säljer av olika innehav för att ta ner aktie-viktningen.

Kolumnen längst till höger visar vilken förändring som ska ske i procentenheter emellan kontona.

*Aslask och Aslask Utländsk innehåller aktier som påminner mig när jag har haft fel. Nu ligger Cassandra Oil, Africa Oil och Opus Group där.

Nedan illustreras fördelningarna med pie-charts (för vem gillar inte lite pie !)

Nedan visas viktningen av alla innehav i totala portföljen och den enskilda portföljen. I tabellen nedan kan du sortera efter namn, viktning i specifik portfölj och viktning i totala portföljen.

Investacus Saverajus