Finansiella verktyg

 

 

Här har jag samlat alla finansiella verktyg som jag till stor del använder, men även verktyg som jag inte använder men kan vara dig som läsare till nytta. (de är inga länkar som jag tjänar pengar på till dessa hemsidor, jag vill bara dela information som kan göra dig och alla andra till bättre investerare).

 

 

 • Börsdata: Bästa verktyget för att analysera bolag fundamentalt och tekniskt. Den som tar sin portfölj på allvar bör använda detta verktyg.

https://borsdata.se/

 • För att snyggt kunna se hur din portföljs aktivitet gällande utdelningar,transaktioner, insättningar m.m. De enda du behöver göra är att exportera din transaktionsstatistik och importera den i verktyget. Hatten av till Lillaekonomen på twitter.

https://nnava.github.io/

 • Stock piper: Ett perfekt verktyg som kan komplettera börsdata. Om du signar upp på premium kan du få tillgång till analytikernas förväntningar.

https://stockpiper.com/

 • Holdings: ger information om insider och deras transaktioner vilket kan vara nyttigt att hålla reda på.

https://www.holdings.se/public/login.html

 • Morgninstar: Här kan du få info om fonder så väl som aktier, är en väldigt bra källa för diverse info och en bra screener för fonder i fall du letar efter någon specifik. Även så har de en rating på fonder som är erkänt mått på fondens prestation.

http://www.morningstar.se/

 • SME Direkt: Tillhandahåller info till så väl professionella investerare som privat investerare. Den mest användbara tjänsten är konsensus rapporterna som man kan använda för att se hur förväntningarna ligger i marknaden. Kostar för att kunna utnyttja tjänsten.

https://www.avanza.se/placera/externa-tjanster/sme-direkt.html

 • Avanzas portföljgenerator och aktiegenerator: kan ge dig ett urval fonder eller aktier för inspiration. Jag vill trycka på att detta är endast inspiration och inte ska ses som rådgivning.

Portföljgenerator

Aktiegeneratorn

 • Nordnets shareville: Detta är en social plattform för investerare som har sina konton på Nordnet. Du kan följa många kända personer som har sina portföljer här, så som Gunther Mårder, Jan Dinkelspiel, SvD Börsplus, och många fler.

https://www.shareville.se/

 • Sure dividend: Är en bloggare från USA som publicerar ett excel med företag i USA som tillhör Dividend Achievers (ökat utdelningen i 10 år i rad), Dividend Aristocrats (ökat utdelning i 25 år i rad) och Dividend Kings (ökat utdelning i 50 år i rad)

Dividend Achievers

Dividend Aristocrats

Dividend Kings

 • Aswath Damodarans hemsida. Aswath är lärare på Stern School of Business at New York University och har skrivit ett antal böcker som ofta läses av finansstudenter. Själva hemsidan innehåller en hel del hjälpmedel och även informerande filmer för att kunna värdera bolag själv.

Aswath Damodarans hemsida

 • Investeraren.se – Författaren av boken som gjorde att hela min investeringsresa börja. Han har en hemsida med mycket tidlöst material för alla som vill lära sig analysera aktier, fonder m.m. Rekommenderar hans bok ”Investera som mästarna” för att få en känsla av vad du gillar för investeringsfilosofi.

www.investeraren.se

Hoppas någon av dessa länkar har gett något för att du ska bli en bättre sparare/investare!

Investacus Saverajus !