Investacus-portföljen Nordamerikanska

Denna portfölj är min nordamerikanske pengamaskin, men i denna portfölj gör vi något som man inte kan göra i en nordisk aktie portfölj. Dividend Bombarding! Lite som de låter så är fokus på att bomba portföljen med utdelningar, vilket är möjligt då det finns bolag som delar ut kvartalsvis och även månadsvis. Meningen är att denna portfölj ska komplettera min nordiska utdelningsmaskin genom att skapa en stadigt kassaflöde.

För att vara säker att utdelningarna fortsätter komma och helst i större summor utan att jag egentligen lägger in pengar så kollar jag på aktier som ingår i listan dividend kings(så länk längre ner) och dividend aristocrats(se länk längre ner), 50 års ökade utdelningar och 25 års ökade utdelningar respektive. Men även har jag några bolag som inte ingår men jag tror även kommer kunna höja utdelningarna långt in i framtiden. Som ett riktmärke siktar jag på 16 bolag i portföljen för att få en spridning och inte lita på ett antal få bolag för att hålla kassaflödet stabilt.

 

Investacus Saverajus