Mål och uppföljning

En dröm utan en plan förblir alltid en dröm och en plan utan mål kommer aldrig att verkställas.

-Såg ett liknande citat någonstans, men om ingen claimar det så har jag nu kommit på det.

Att öka sin tillgångar handlar om drömmen att bygga ekonomiska och finansiella frihet, hur jag göra det kan man se via mina portföljer. Här visas mina mål och hur långt jag har kommit på vägen för att uppfylla dom. Jag vill dock påpeka att jag gillar att jobba och jag gillar det jag gör, men vad en uppbyggd förmögenhet kan göra är att inte fastna i ett jobb jag inte trivs med. Jag är således ingen som strävar efter att uppnå FIRE (Financial Independence and Retirement Early) utan bara en trygghet. Sen tycker jag investeringar är enormt kul och jag gillar att sträva efter ett mål så detta göra det ännu roligare.

Jag har tre huvudmål, men mitt primära är årlig CAGR för att nu så långt innan så spelar det ingen roll om avkastningen kommer ifrån utdelningar eller kurshöjningar. De slutgiltiga målen är de andra två, portföljens värde och årliga utdelningar.

Mina mål

  • Compound Average Growth Return på 15 % årligen
  • Ett portföljvärde på 14 400 000 kr
  • 720 000 kr i årliga utdelningar (60 000kr i utdelning per månad)

Ingen resa klaras av utan att ha delmål när resan är så lång som denna, enligt min prognos kanske jag uppnår finansiell frihet år 2057 (alltså om 42 år, från nu 2016-09-13). Därför har jag satt delmål som ska ge mig boost och göra så att jag inte känner att slutet är för långt bort och att jag inte mäktar med att avsluta resan.

Utveckling i värde

Värdeökningen består av aktiernas värdeökning och de insättningar jag har gjort.

Avkastning

 

Utveckling för mina utdelningar

Eftersom utdelningar är de jag i framtiden vill leva på och mitt främsta mål är att uppnå 60 000 kr i månatliga utdelningar, så har jag en del grafer här nedan för att visa hur det går för mina utdelningar.

Hur mina utdelningar har utvecklats sen jag börja investera, i massa olika grafer och diagram(love to diagrams).

Hur mina utdelningar sprider ut sig över året.

Denna är inge viktig, men lite kul att veta hur många ggr på ett år jag får betalt genom att inte göra någonting för dessa bolag.

Så här fördelar sig mina utdelningar

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSZzWxi1FAgGjcDYR-hANRXzR_gPyl20GPmDowMuy7Ge4SVRzmNkAJTihKemkAADEcGb3CGa9_VUZbd/pubchart?oid=477960089&format=interactive

Kommentera gärna dina mål! Vägen fram blir roligare om man är fler!

 

11 reaktioner på ”Mål och uppföljning

  1. Hei,
    Jeg synes målene dine, og måten du setter det opp på, er helt genialt. Fremstår for meg som veldig tydelig at du kommer til å nå målet ditt om 14 500 000 SEK. Tenk så kjekt det blir å få 60 000 i måneden uten å gjøre noe som helst!
    Har ikke fått etablert så klare delmål som du har, men din side er absolutt en inspirasjon og jeg kommer til å kommentere her når det blir ferdig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s