Portföljerna

Jag har 4 portföljer, där alla riktar in sig på olika sorters av strategier. För att förstå upplägget lite lättare så ska jag förklara mitt mål med mitt investerande. Målet är som för så många andra och vara ekonomiskt oberoende någon gång i framtiden, men att göra det på mitt egna sätt.

Livet ska liksom funka samtidigt som pengarna växer, sen så ändrar jag intensiteten och risken beroende på hur mycket tid och energi jag har att lägga ner.

Till portföljerna.

Hedge – Helt enkelt en portfölj som ska väga upp risken i resten av alla innehav, mest blir det tillgångar som har låg korrelation med marknaden i helhet. Hedgar inte mot enskilda innehav.

Deadpool – ”one thing that never survives this place is a sense of humor” som det Deadpool-fan jag är, har jag lite på skoj döpt denna portfölj till Deadpool. Bolagen som ligger i den här portföljen är förhoppningsbolag och är något jag egentligen inte skulle investera i men ny teknik och nya lösningar är så kul att läsa på om. Så har jag gjort en ”reverse Deadpool”, i filmen/serierna så betar dom om vem som dör först i en ”döds-pool” (dead-pool), medans denna portfölj är bet på vilka som kan överleva morgondagen och komma ut på andra sidan som…ja du gissa rätt… en Superhjälte. Innehaven kan vara allt från 0-10 stycken beroende på om det finns något intressant Deadpool-kandidat. Innehåller nordiska innehav.

Saverajus – Också inspirerad av en krigare som jag tycker är en av de bästa krigarna i historian, samurajer. Dessa lojala, enastående och hyperfokuserade krigare som ställer plikten framför allt. Portföljen fokuserar på att hålla sig till max 15 aktier för att kunna hålla sig uppdaterad om bolagen, huvudsak är värdet i bolagen drivet av deras tillväxt och ofta backas upp av långa trender som bidrar till den strukturella tillväxten i målmarknaden. Innehaven hålls lite kortare tid i fall något fundamentalt ändras i bolaget som påverkar det långsiktigt.

Investacus – Här utnyttjar jag snöbollseffekten från ränta-på-räntan och den här portföljen kommer stå för en stor del av inkomsterna när ekonomiskt oberoende har uppnåtts. Namnet på portföljen som är bloggens namn kommer från Investera och Spartacus (som om de har undgått någon), de två kombinerar något jag gillar och ett smeknamn jag har fått på Universitet i vissa sammanhäng. Men även så gillar jag olika sorters krigare (ni kommer märka det) och spartaner är ett par enastående krigare, som hade sin styrka i att de var enormt sammansvetsande och att de var beroende på sin näste. Jag tänker på lite samma sätt med denna portfölj, det är helheten som är viktigare än ett enskilt innehav. Så klart när ett innehav som förstör för resten av mina spartaner  bort och blir utbytt. Fokus ligger på värdebyggande genom utdelningar och riskminimering i att utdelningen aldrig skulle kunna minska.

Hoppas du har haft orken att läsa igenom allt och hoppas de verkar värt att hänga med i någon av portföljerna fast främst i alla så klart.

Trevlig läsning!