Saverajus-portföljen Nordamerikanska

Denna portfölj fokuserar som min Saverajus-portfölj på aktier som har tillväxten framför sig, dock skiljer sig denna portfölj avsevärt från min vanliga Saverajus-portfölj inte minst att de bara investerar i nordamerikanska aktier men också att jag lägger inte så stort fokus på en värdering som är tanken i min Nordiska Saverajus. Bolagen jag investerar i här är bolag som jag tror har något som inget annat bolag har eller verkar i en bransch som rider på en megatrend. Jag går in lite mer om bolagen längre ner. Överlag siktar jag på att ha 6-10 bolag beroende på om jag hittar bolag som är intressanta.

Alphabet Inc annars känt som Google, som jag ser det äger Google internet via deras sökmotor, YouTube, Android och flera andra kanaler som gör att Google vet vad som händer på nätet. Dessa kanaler gör att Google själva kan vara före trender och alltid vara steget före konkurrenter och marknaden, men även så finansierar de stabila verksamheterna deras andra investeringar så som självkörande bilar etc. Av den anledningen ser jag inte heller någon orsak till att sälja bolaget.

Berkshire Hathaway borde inte behöva någon större introduktion. Jag tar rygg på Warren Buffett och Charlie Munger, de är några av mina idoler i finansvärlden som jag också tar mycket inspiration ifrån. Enkelt uttryckt så tar jag rygg på världens bästa investerarpar.

Electronic Arts Inc bolaget som är mest känt för att göra FIFA, NHL och köpt upp den svenska spelstudion DICE. Detta bolag tror jag på för att vår generation 90-talister och 80-talister var de första som växte upp med tv-spel och de yngre generationerna är inte mindre galna i spel för det. Nu kommer det även E-sport som en stor ny underhållningskanal som stora media bolag desperat försöker plocka upp och kapitalisera på, tänker främst på MTG.

MasterCard Inc och Visa Inc har jag båda köpt in för att de rider på megatrenden att vi går mot ett samhälle med mindre hantering av kontanter och ökad handel på nätet. Även runt dessa bolag finns en enorm vallgrav som gör att nya aktörer inte kan komma in på marknaden, främst igenom anslutning av butiker och kunder. Det blir lite av catch-22 där inga butiker ansluter för att inga konsumenter använder deras kort och inga konsumenter ansöker om korten för att det finns ingenstans att använda dom. Då kan man fråga sig varför inte American Express är med och orsaken är enkel kostnad, American Express är så mycket dyrare för samma produkt att ofta försöker butiker undvika att använda dom.

Netflix Inc denna världssucce som har tagit världen med storm! Ja de är inte ensamma om att erbjuder en streaming tjänst, men det är den enda streamingtjänst som finns som ett enskilt bolag och inte blandat med massa andra verksamheter som jag inte vill äga. Netflix producerar content och har content från andra leverantörer som gör att Netflix har en edge utöver andra streamingtjänster, hade gärna köpt in mig i HBO Nordic och Viaplay men eftersom de ligger inbakade i standard-tv så vill jag inte investera i de bolagen.

Håller mig till de bolag jag tror på och värderingen är inte de viktigaste för de bolagen jag investerar i denna portfölj. Hoppas du tycker de är lite kul att titta på dessa bolag och kom gärna med feedback om de är något jag kanske har fått om bakfoten eller bara fråga för jag älskar verkligen att snacka aktier.

Investacus Saverajus